Bazen bir insanla tanışırsınız ve…

Bazı insanlarla tanıştıktan sonra ilham aldığınızı, o görüşmeden mutlu olarak ayrıldığınızı hissetmişsinizdir. Ben bugün Kerim Baran’la böyle bir görüşme yaptım. Bazen saçma şeyler söylemiş, hayallerimi fazla detaylı anlatmış olabilirim. Ama o kadar pozitif, destekleyici ve alçakgönüllü olarak dinledi ki… Ayrıldığımızda sanki tüm günün stresini üzerimden atmış, enerji dolmuş gibiydim.

Kerim abi’nin bloğunda bir yazı gördüm, içinde kendisinin en sevdiği sözler var. İlk sıradaki “How you treat others is how you really feel inside.” Sanırım bu çok doğru, insanlara nasıl davrandığımız aslında bizim içten içe kendimizle ilgili hissettiklerimizi yansıtıyor. Sonra bana verdiği ilham ve cesareti görünce, Kerim abinin kendisinin zaten neden bu kadar başarılı bir girişimci olduğunu daha iyi anladım.

Bu yazıyı, 2 yıl önce Türkiye’ye dönmeye karar verdiğimde öğrendiğim bir şeyle noktalayayım: Ne yapın edin, sadece gerçekten ilham aldığınız insanlardan tavsiye alın. Özellikle hayatınızda bir dönüm noktasındaysanız bu çok önemli. Eğer çevrenizde size ilham veren insanlar yoksa, bunu bir an önce değiştirme zamanı :)

Bu konudan Scott Dinsmore da buradaki konuşmasında bahsediyor:

https://www.youtube.com/watch?v=jpe-LKn-4gM&ab_channel=TEDxTalks