Neden Bu Blog?

Bir blog yazmaya karar verdim, çünkü yaşadığımız zorlukları konuşmaktan korktuğumuz ve sürekli başarılı görünmeye çalışan bir toplumda yaşıyoruz.

Yaptığım işler sayesinde gençlerle belki de en çok vakit geçiren kişilerden biri oldum. Gözlemlerim bana konuşmamız gereken bazı çok önemli konuların eksik kaldığını, bazı konularınsa gereksiz derecede uzatıldığını gösterdi.

Özellikle kadınların kalıpları yıkmakta zorlandığını ve kendilerininkine benzer bir deneyim duyduklarında rahatladığını gördüm, kendim dahil.

Farklı kıtalarda bir süre çalışıp yaşadım, ama en çok Türkiye'de birbirinin omzunda yükselmeye çalışan değil başarıyı yargılayan ve arkasında çeşitli sebepler bulmaya çalışan kültürden rahatsız oldum.

Ama bunu değiştirebileceğimizi biliyorum.

"Başarı"nın her birimiz için ayrı tanımı olduğunu, "başarılı" olmak için illa ki belli aile, gelir düzeyi, eğitim sahibi olmamız gerekmediğini, ve iyi bir şeyler yapmaya çalışırken pek çok zorluktan geçildiğini gördüm. Ve bir de bunları birbirinden duymaya, paylaşmaya ihtiyacı olan bir gençlik.

Bu yüzden yazmaya karar verdim.

Hayatımdaki belki en kişisel anları yazarak kendimi kırılgan bir konuma getireceğimi biliyorum. Belki de bir gün pişman olurum.

Ama şimdilik, bu doğru gibi geliyor.

Bu blog, bana mesajlar gönderen, kendilerine yol gösterecek yazılar arayan, cesaret etmek isteyen gençler, özellikle kadınlar için olacak.

O zaman başlayalım.